Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Sertifikasyon Eğitimi
02 Mayıs 2019

Organ nakli, multidisipliner bir yaklaşımla yapılan, büyük emek, özveri ve fedakârlık gerektiren bir ekip çalışmasıdır. Bu süreci başından sonuna kadar koordine eden profesyonel kişi ise Organ ve Doku Nakli Koordinatörleridir. Organ bağışı ve organ nakli hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) iş birliğinde ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde birincisi düzenlenen Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Sertifikalı Eğitim Programının ikincisi gerçekleştirilmektedir. 22 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlen bu program Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde olup, Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile devam etmektedir.
Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Sertifikasyon Eğitimi kapsamında 29 Nisan’da Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitimde Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ; organ ve doku nakli koordinatörleriyle hekimler arasındaki ekip çalışmasının önemine değinerek donanımlı ve eğitimli koordinatörlerin kadavra ve donör sayısını arttırmada önemli bir role sahip olduğunu belirtmesi akabinde “Kalp Nakli” ile ilgili eğitim verdi. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Erdal TAŞÇI tarafından da katılımcılara “Akciğer Nakli” ile ilgili eğitim verildi.

• Slider.JPG