Hastanemizde “Sağlık Hukuku Eğitimi” Düzenlendi
20 Mayıs 2019

Hastanemizde İl Sağlık Müdürlüğü Avukatı Şule YILMAZ, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Rıdvan BİLİCİ tarafından “Sağlık Hukuku” üzerine genel bilgilendirme  eğitimi düzenlendi.

Hastanemiz konferans salonunda interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitime; Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Selçuk BOZHALİL, Tuzla Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Ümit Şahin ORHAN, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdür Yardımcısı İsrafil SARAÇ, Huriye ŞEN, Koşuyolu Yönetim Ekibi ve Hastane çalışanları katıldı.

Sağlık hakkına ve sağlık hizmetinin sunulmasına ilişkin hukuk kuralları, Hasta Hakları Yönetmeliği, 5237 Türk Ceza Kanunu, tıbbi uygulama hataları davaları, branşlara göre dava ve başvuru sıralamaları, aydınlatma yükümlülüğü, hekim sorumluluklarının hukuki dayanağı, hekimin sorumlulukları türleri konularına değinilen eğitim, örnek vakalarını sunumu ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

• Slider.JPG