SAĞLIĞIN KALBİ HEMŞİRELERİMİZİN 12-18 MAYIS HEMŞİRELER HAFTASI
12 Mayıs 2022

SAĞLIĞIN KALBİ HEMŞİRELERİMİZİN 12-18 MAYIS HEMŞİRELER HAFTASI

Video İçin Tıklayınız

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Hemşirelikte Değişim Sağlıkta Gelişim” temalı sempozyum düzenlendi. Sempozyuma; Medipol Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Sema KUĞUOĞLU, Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma DOĞAN, Hemşirelikte Bilişim Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nuran AYDIN ATEŞ, Uluslarası Sterilizasyon Cerrahisi ve Enfeksiyon Hemşireliği Derneği Başkanı Muhtedir CANER, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkan Yardımcısı Uz. Hem. Aycan KELEZ YAYIK, Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Belkıs Behice ÇALIŞKAN ile birçok sağlık profesyoneli katılım sağladı.

Sempozyum kapsamında konuşmalarını gerçekleştiren Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan KIRALİ, tüm hemşirelerin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını tebrik ederek, “Ben hayatımın başlarındayken atasözlerini hep not alırdım. Beni hekimlik mesleği için motive eden bir Hint atasözü vardı. ‘Eğer kral olamıyorsan hekim ol.’ Ben de siz kıymetli hemşireler için diyorum ki siz prenses ya da prens olamıyorsanız hemşire olun. Ben başhekim ve hekim olarak açık yüreklilikle söylüyorum siz değerli hemşireler sağlığın kalbisiniz, siz olmazsanız biz eksik kalırız.” dedi. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Aydın 12-18 Mayıs Hemişereler Haftasını kutlayarak “COVID-19 pandemisinde en ön saflarda mücadele eden hemşireler, 7 gün 24 saat hastalarla yüz yüze, nefes nefese çalışarak süreci çok başarılı bir şekilde yürütmüştür. Bu süreçte hemşirelik mesleğinin misyonu olan bakım kavramı bir kez daha vurgulanmıştır. Kutsiyeti açısından zaten çok önem arz eden hemşirek olmak ayrıcalıktır fakat Koşuyolu Hemşiresi olmak daha bir ayrıcalıktır.” dedi.

Hemşirelikte bilişim ve hemşireliğin gelişen rollerinin ele alındığı ve iki oturum halinde gerçekleşen sempozyumun ilk oturumunda moderatör olan Medipol Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Sema KUĞUOĞLU hemşireliğin kadim bir meslek olduğuna değinerek bilişim, kalite ve sürdürebilirlik kavramlarına değindi. Birinci oturumun konuşmacısı olan Hemşirelikte Bilişim Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuran AYDIN ATEŞ dünden bu güne hemşirelikteki gelişimi anlatırken bilişime adaptasyon sürecini katalımcılarla paylaştı. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi hemşirelerinden Uzman Hemşire Ayşe Yıldırım Koşuyolu hemşireliğini anlatarak Koşuyolu Hastanesinin Hims6 sürecini ve Hims7’ye hazırlığını paylaştı.

İlk oturum akabinde düzenlenen fotoğraf yarışmasında ilk üçe giren hemşirelere ve bilimsel çalışma yapıp yılın bilimsel ödülünü almaya hak kazanan hemşireye ödülleri takdim edildi.

İkinci oturum moderatörü olan Üskürdar Üniversitesi Heşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma DOĞAN, yıllardır hemşireler haftası kutlamalarına katılım sağladığını ve bu programların deneyim ve tecrübe paylaşımı açısından önem arz ettiğine değindi. İkinci oturum konuşmacılarından olan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkan Yardımcısı Uzman Hemşire Aycan KELEZ YAYIK küresel salgınlarda hemşirelik hizmetlerinin yönetimi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bir diğer konuşmacı olan Beykent Üniversites Dr. Öğretim Üyesi Behice Belkıs ÇALIŞKAN hemşirelik mesleğinin psikolojik süreçlerinden bahsetti.  Sempozyum akabinde Koşuyolu Hemşireleri tarafından hazırlanılan “Koşuyolu Prespektifinden Hemşirelik” konulu kısa film tüm izleyiciler tarafından beğeni topladı.  Sağlığın kalbi olan hemşireler adına doğaya can verilip tüm hemşireler adına fidan dikimi yapıldı.