“Koşuyolu Sevgi Mağazası” Sosyal Projesi
13 Ocak 2021

“Koşuyolu Sevgi Mağazası” Sosyal Projesi

Kurum ve kuruluşlar hizmet üretirken aynı zamanda topluma kattıkları değerlerle de toplumda büyük bir yere sahip olabilmektedirler. Bu kapsamda S.B.Ü. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ulusal ve uluslararası ölçekte sunduğu kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal hastane misyonunu da taşımaktadır. Hastanemiz, çalışanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi amacıyla sosyal aktiviteler, eğitim faaliyetleri gerçekleştirirken toplumsal dayanışma ve paylaşım geleneğini sürdürmek amacıyla da sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmektedir. Bu çerçevede sosyal hastane misyonumuz ile “Sevgi Mağazası” projesi faaliyetlerine başlamıştır. Sosyal Sorumluluk Komitesinin planladığı proje, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ’nin onayı, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Dr. Cenk Hilmi KILIÇ’ın koordinasyonu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Nurhalime ÇAVUŞ ile Türkan YİĞİT tarafından hayata geçirilmiştir. Ayrıca projeye Türk Kızılayı Kartal Şube Başkanı Hüseyin ÖZKUL ve Türk Kızılayı Kartal Şube Yönetimi destek vermektedir.

Hastanemiz bünyesinde kurulan “Sevgi Mağazası” projesinde hastanemizden hizmet alan ve sosyal hizmet uzmanlarımızca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hasta ve hasta yakınlarının ayni ihtiyaçlarının (kullanılmamış giysi, ayakkabı, hijyen malzemeleri, kitap, oyuncak vb.) yerinde karşılanması amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve gereksinimlerinin “Sevgi Mağazası”ndan temin edilebilmesi için hastane personelinin Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi (5118)’ne bildirimde bulunması aracılığıyla projenin gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Türk Kızılayı Kartal Şubesi tarafından yapılan bağışlarla başlatılan projeye hastane personelinin ve Türk Kızılayı Kartal Şubenin yapacağı ayni bağışlarıyla projenin devamlılığının sağlanması hedeflenmektedir. “İyilik paylaştıkça çoğalır” mottosuyla yola çıktığımız bu projemize büyük katkılarla destek veren Türk Kızılayı Kartal Şube Yönetimine ve tüm gönüllülere Koşuyolu Ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.

• WhatsApp Image 2021-01-12 at 15.19.04.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-01-12 at 15.19.16.jpeg