Koşuyolu Ailesi Hemşireler Haftası Etkinliğinde Buluştu
15 Mayıs 2019

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında  “Koşuyolu Ailesi Hemşireler Günü Etkinliği”  gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonundaki etkinliğe Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR, İstanbul 1. Bölge Kamu Hastaneleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşan TİGEN, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nuray Şahin ORAK, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Doç. Dr. Arzu Kader HARMANCI, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürkan DOĞAN, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ Başkanlığında tüm Hastane Yönetim Ekibi, sağlık yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katılım gösterdi.

İstanbul 1. Bölge Kamu Hastaneleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat TİGEN, açılış konuşmaları kapsamında hemşirelerin gününü kutlayarak hemşirelik mesleğinin önemine değindi. Hemşirelerin kurumların bel kemiği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kürşat TİGEN, “Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’nin en iyi hastanelerinden biridir. Ayrıca kardiyoloji alanında ve kalp damar cerrahisi alanında dünyanın sayılı hastanelerindendir. Fakat bu hekimlerimizin başarısından kaynaklanan salt bir durum değildir. Bu kümülatif olarak hemşire ve hekim iletişiminden ve oradaki başarıdan kaynaklanıyor” dedi. Bu kapsamda tüm hemşirelere emeklerinden dolayı şükranlarını sundu.

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ,  etkinlik kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında; hemşirelik hizmetlerinin önemini vurgulayarak hemşirelik hizmetlerinde artan kaliteye değindi. Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ, hemşirelere verdiği değeri dile getirerek “Mesleki ve çalışma motivasyonunuzu arttırmak için idareci olarak elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. Sağlığın şefkat elini bilim ile birleştiren tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutlayarak, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emek verenlere teşekkürlerini sundu.

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Asiye GÜLEŞEN konuşmasında meslek hayatı süresince edindiği tecrübelerle; güvenli bakım, profesyonellik, fark yaratabilme, etkin iletişim, dengeli güç, sevgi, şefkat gibi birçok kavramı ele alarak meslektaşlarının duygu ve düşüncelerine ışık tutarak; “Sağlık hizmetlerinde hasta merkezli bakım, kanıta dayalı uygulama, multidisipliner ekip anlayışı ile çalışıp kaliteli ve nitelikli hizmet sunabilme bilgi ve teknolojiyi en üst seviyede kullanarak hasta sağlığına katkı ve memnuniyeti artırma, modern hemşirelik felsefesi ve rollerimizle mesleğin gelişimine ve profesyonelleşmeye katkı şiarımız olmalıdır. Çünkü Hemşirelik insana insanla insanca bilimsel bakım sanatıdır.” dedi. Asiye GÜLEŞEN tüm meslektaşlarının hemşireler gününü kutlayarak bu organizasyona katılan ve düzenlenmesine katkıda bulunanlara şükranlarını sundu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Herkese Sağlıkta Hemşireliğin Dünü, Bugünü ve Geleceği” Konulu Panelde; Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Nuray Şahin ORAK “Hemşireliğin Gelişimi, Dünü ve Bugünü”, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Doç. Dr. Arzu Kader HARMANCI “Hemşireliğin Geleceği, Hemşirelik Nereye Gidiyor” başlıklı konulara değindi.

Hemşire her yerde bilinci ile görevini ifa eden Hastanemiz hemşireleri arasından seçilen hemşirelere, “Hemşireliğe Fark Kazandıranlar” kapsamında ödül takdim edildi.

“Hemşireliğe Fark Kazandıranlar” ödül töreninin ardından Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürkan DOĞAN tarafından “Hayat ve Mutluluk” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşinin akabinde Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı sağlık çalışanları arasından oluşturulan takımların yer aldığı “Koşuyolu Bil Bakalım” yarışmasının final karşılaşması gerçekleştirilerek şampiyon ve ikinci olan takıma ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen törenin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Üsküdar Eğitim ve Sosyal Tesislerinde Koşuyolu Ailesi İftar Programı gerçekleştirildi.

• Slider.JPG