Klinikte Kan Bileşenleri Kullanımı Eğitim Sempozyumları
26 Haziran 2018

“Türk Kan Vakfı” ve “Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği” işbirliği ile Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Klinikte Kan Bileşenleri Kullanımı Eğitimi” düzenlendi.Eğitime Hastane Yönetim Ekibi ve Hastanede görevli tüm sağlık çalışanları katılım gösterdi.

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uz. Dr. Ramazan ULUHAN ve Türk Kan Vakfı’ndan Prof. Dr. Mahmut BAYIK’ın Oturum Başkanlığı yaptığı Eğitim; Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Emirhan IŞIK’ın açılış konuşmalarının ardından Özel Medstra Antalya Hastanesi’nden Prof. Dr. İhsan KARADOĞAN’ın “Kan Bileşenlerinin Özellikleri, Transfüzyon Endikasyonları ve Komplikasyonlar” konulu sunumu ile devam etti.

Eğitimde; Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uz. Dr. Ramazan ULUHAN tarafından “Acil ve Masif Transfüzyon”, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Raşit Durusoy Kan Merkezi’nden Doç. Dr. Yasemin HEPER tarafından “Hasta Kan Yönetimi”, Acıbadem Sağlık Grubu Kan Hizmetleri Birimleri Koordinatörü Uz. Dr. Nil Banu PELİT tarafından “Transfüzyon Uygulamaları”  konuları sunuldu.

Katılımcıların sorularının cevaplanarak interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimin akabinde tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verildi.
  • IMG_3737.jpg
  • IMG_3746.jpg