5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
25 Mayıs 2018

El hijyeni, sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesinde en önemli araçtır.  El hijyeni konusunda duyarlılık gittikçe artmakta ve konunun önemini vurgulayan pek çok çalışma ve faaliyet gerçekleştirilmektedir.Bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 5 Mayıs "Dünya El Hijyeni Günü" olarak kutlanmakta ve  "Ellerini Temizle: Hayat Kurtar" mottosuylael hijyeni konusuna dikkat çekilmektedir. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü, “Dünya El Hijyeni Günü” 2018 yılı temasını da “Sağlık Bakımında Sepsisi Önlemek Elinizde”  olarak belirlemiştir.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Ekibi de bugüne kadar el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak ve hastane enfeksiyonlarını engellenmesi amacıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştirmiş ve bu günün önemine binaen tüm hastane bölümlerinde görevli personellerimize El Hijyeni Testleri yaparak el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalığa bir kez daha temas etmiştir.