5 Mayıs El Hijyeni Günü

El hijyeni, sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesinde en önemli araçtır. El hijyeni konusunda duyarlılık gittikçe artmaktadır. Bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından el hijyeni far kındalığı oluşturmak amacıyla 5 Mayıs "Dünya El Hijyeni Günü" olarak belirlemiştir.
Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Ekibi de bugüne kadar el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak ve hastane enfeksiyonlarının engellenmesi amacıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştirmiştir. Hastanemiz Enfesksiyon Ekibi'nin el hijyeni ve elleri doğru yıkamanın önemini vurgulamak amacıyla " ellerini yıkadın mı değil, ellerini nasıl yıkadın" temasıyla hazırladıkları video, siz değerli takipçilerimizin bilgilerine sunulur.

#ElleriniYıkaMikroplarıYayma
#5MayısElHijyeniGünü