“Kalp Krizi ve Ani Ölüm” Konulu Hasta Okulu Eğitimi
12 Aralık 2019

• IMG_5015.jpg

“Kalp Krizi ve Ani Ölüm” Konulu Hasta Okulu Eğitimi

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın sağlığın korunması ve geliştirilmesi hedefleri kapsamında Hasta Okulları Programları uygulanmaktadır. Hasta Okulları ile kronik hastalıklara karşı hasta ve hasta yakınlarının bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Kalp Krizi ve Ani Ölüm” konulu eğitim düzenlenmiştir. Hastanemiz Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Özkan CANDAN tarafından sunulan eğitimde; kalp krizi nedir?, stent kimlere takılır?, balon anjiyografi nedir? kalp krizinin tekrarının önlenmesi ve kalp krizinden korunmak için neler yapılmalı? konuları hakkında katılımcılara bilgi verilmiştir. İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitim akabinde katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.