Hastanemizde “Sağlık Hukuku Eğitimi” Düzenlendi
28 Ekim 2019

Hastanemizde İl Sağlık Müdürlüğü Avukatı Şule YILMAZ, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Rıdvan BİLİCİ tarafından “Sağlık Hukuku” üzerine genel bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Hastanemiz konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime; Hastanemiz Yönetim Ekibi, Eğitim Görevlileri ve Hastane çalışanları katıldı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ, açılış konuşmalarını gerçekleştirerek İl Sağlık Müdürlüğü destekleri ile düzenlenen bu eğitimin önemini vurguladı ve örnek vaka sunumlarında moderatörlük yaparak örnek vaka eğitimin interaktif bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı.

İl Sağlık Müdürlüğü Avukatı Şule YILMAZ “Koşuyolu gibi referans bir hastanede ikinci defa bu eğitimi yapmak bizim için çok önemli ve çok kıymetli” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Sağlık hakkına ve sağlık hizmetinin sunulmasına ilişkin hukuk kuralları, Hasta Hakları Yönetmeliği, 5237 Türk Ceza Kanunu, tıbbi uygulama hataları davaları, branşlara göre dava ve başvuru sıralamaları, aydınlatma yükümlülüğü, hekim sorumluluklarının hukuki dayanağı, hekimin sorumlulukları türleri konularına değinilen eğitim, örnek vakalarını sunumu ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

• Slider.JPG