Bebek Dostu Hastanede 1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinliği Düzenlendi
04 Ekim 2019

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın 1991 yılında bebek ölümlerini azaltmak ve sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacı ile Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF ile birlikte “Bebek Dostu Hastane Projesi” başlatılmıştır. Proje kapsamında anne sütünün teşvikini arttırmak ve emzirmenin önemini benimsetmek için tüm sağlık çalışanlarının bu konuda eğitim almaları sağlanmıştır.  Bu eğitimlerle tüm annelere şartlar ne olursa olsun emzirmeye teşvik etmek amaçlanmıştır. Bu kapsamda Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesinde kadın doğum kliniği bulunmayan dal hastanesi olarak 2015 yılından itibaren bu proje kapsamında aralıksız çalışarak 2018 yılında da “Bebek Dostu Hastane Projesi” unvanını alıp çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Bebek Dostu Hastane unvanıyla Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftasında farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu yıl da 3 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen eğitimlerle anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek, bu konuda farkındalığı arttırmak amaçlanmıştır. Eğitimde; Hastane Emzirme Hemşiresi Halime ERTUĞRAL FİDAN tarafından "İlk 6 ay sadece anne sütü" ilkesiyle;  anne sütü, emzirmenin önemi, emzirme teknikleri konularında anneler ve anne adaylarını bilgilendirdi. Anne ve anne adaylarının sorularının da cevaplandığı etkinlik sonrası bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.

• IMG_1518.JPG
  • IMG_1519.JPG