Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı İstanbul’da
24 Temmuz 2019

Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı, farklı ülkelerden çocukları İstanbul’da buluşturdu. 23-25 Temmuz tarihlerinde düzenlenen kampa katılan 30 nakilli çocuk, kamp boyunca keyifli etkinliklere katılacak.

Bu yılki kampa Türkiye'nin çeşitli kentlerinden katılan nakilli çocukların yanı sıra, yurt dışından da çocuklar katıldı. İki kez böbrek nakli olmuş, aynı aileden iki kardeşin kalp nakli olduğu, önce kornea sonra böbrek nakli olan, abisi kalp nakilli kardeşi kalp nakli bekleyen çocuklar aynı çatı altında buluştu. Akciğer, böbrek, kalp, karaciğer, ilik ve kornea nakli olmuş çocuklar, İstanbul gezilerinin yanı sıra eğlence parkında da keyifli dakikalar yaşayacak, birkaç gün de olsa hastalıklarını unutarak yaşıtları ile tatil yapmanın keyfini çıkaracaklar.

Sunuculuğunu Türkiye’nin ilk ve tek böbrek nakilli sağlık editörü Didem SEYMEN BALCI’nın yaptığı kampın ilk günü organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dünyaca ünlü organ nakli cerrahları konferans verdi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından  İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Gültekin Hoş ‘İstanbul Bölge Koordinasyonu Hakkında Bilgilendirme’ sunumu yaptı.Prof. Dr. Ferda ÇİFTÇİ moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta; Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi/Kalp Nakli Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ, Akciğer Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal TAŞÇI, Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı/Türkiye’nin En Fazla İlik Nakli Yapan Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tunç FIŞGIN, Koç Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münci KALAYOĞLU, Türkiye’nin Çocuk Böbrek Hastalıkları Konusunda Araştırmacı Nefroloğu Prof. Dr. Ahmet Nevzat NAYIR, İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi Organ Nakil Cerrahı Dr. Öğretim Üyesi Ümit ÖZTÜRK, Batıgöz Sağlık Grubu Altunizade Hastanesinde görevli Op. Dr. Methiye ÖNDER nakil süreci içerisinde kendi branşları ile ilgili bilgi vererek deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

Konferans sırasında ilik nakli gerçekleştirilen çocuk hastanın duygu ve düşüncelerini aktardığı anlarda salonda duygu dolu anlar yaşandı. Konferans akabinde konuşmacılara ve medyada organ bağışı ile ilgili haber çalışmaları sebebiyle bir çok medya mensubuna plaket ve ödülleri takdim edildi.

• 1.jpeg
  • 2.JPG