Bir Asırlık Kahramanlık Destanı: Çanakkale!
20 Mart 2019

18 Mart Çanakkale Zaferimizin asırlık önemini vurgulayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kardiyoloji Anabilin Dalı Başkanı ve Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Cihangir KAYMAZ, eski arşivlerden bulup gün ışığına çıkardığı videoyu bizlerle paylaşarak; “Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarının nihai zaferle bittiği 1915’te sabah saat03:00’te, İzzettin Bey nöbetçi subay tarafından uyandırılır ve kendisine düşmanın çekildiği, açıktaki gemilerine filikalarla ricat ettikleri bildirilir. Türk askeri, savaş ortamını terk ederek geri çekilen düşman kuvvetlere, atış menzilinde açık hedef olmalarına rağmen ateş açmaz!Bırakın savaşmayı, canlarını bağışlar! İzleyeceğiniz video, 100 yıl önce Türk askerinin verdiği bu insanlık dersini göstermekte olup, ne yazıktır ki, bu ders, bu halkların torunları tarafından çoktan unutulmuş görünüyor!” dedi.Bu kapsamda görüşlerini ve duygularını dile getiren Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Kaan KIRALİ, “Müslüman Türklerin işgal veya can almak amacıyla değil, vatan kurtarma emelleri ile savaştığı ve savaş meydanında dahi olsa masum, savunmasız bir cana kıyamadığı Şanlı Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü kutlayacağımız bir zamanda, bu zafere atfensadece ibadet amacıyla bulundukları camidesavunmasız Müslümanlar canice katledilmiştir.Bir asır sonra Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü haftasında Cuma namazındaki Müslümanlara yönelik saldırı çok ince hesaplanmış ve tüm sembolik ayrıntıları ile Türk ve İslam tarihindeki önemli anlara odaklanmış bir vahşet örneğidir!Bu durum gerçek inanan ile inanmış maskesi altındaki toplumların farkını göstermektedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kazanmış olduğumuz Şanlı Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü gönülden kutluyorum. Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısını da esefle kınıyorum. Hem vatan uğruna canını veren Çanakkale Şehitlerimize, hem de terör saldırısında hayatını kaybeden masum insanlara Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.