Koşuyolu Ailesi İşaret Dili Eğitimine Başlıyor
02 Kasım 2018

T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Koşuyolu Ailesi İşaret Dili Eğitimine başladı.

İşitme engelli bireyler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek, daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla başlatılan işaret dili eğitimini tamamlayan hastane personeli bu sayede işitme engelli hasta ya da yakınlarıyla, birebir iletişime geçerek engelsiz sağlık hizmetleri sunumu gerçekleştirilecektir.

30 sağlık çalışanının katılım gösterdiği ve 120 saatte iki ayda tamamlanması planlanan eğitimler sayesinde, işitme engelli hastalar hastanenin girişinden itibaren hiçbir engelle karşılaşmadan tedavi süreçlerini yürütebilecektir.

• IMG_2167.jpg