Koşuyolu Ailesi Organ Bağışlamayı Konuşuyor Söyleşi Etkinliği

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası sebebiyle “Koşuyolu Ailesi Organ Bağışlamayı Konuşuyor” temalı söyleşi etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Hastane Yönetimi, Hastanemizde yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınları, sağlık çalışanları ve organ nakli koordinatörleri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Mehmet CAN; “Bugün burada organ bağışı haftası kapsamında Koşuyolu Ailesi olarak bir tohum atıyor ve yeşermesini bekliyoruz. Organ bağışı üzerine Bakanlığımızın sayısal istatistiklerine baktığımızda daha çok yol almamız gerektiğini görüyoruz. Bu doğrultuda kamu kültürü ve farkındalık oluşturma gayreti içerisindeyiz. Yılda bir hafta içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerin yeterli olmayacağını biliyor ve bu çalışmaların bütün bir yıla yayılmasını amaçlıyoruz. Hastanemizde 1989 yılından bugüne kadar 194 başarılı kalp nakli, 2012 yılından bugüne kadar 114 başarılı akciğer nakliyapılmıştır. Koşuyolu Ailesi olarak nakil sayılarımızı, gerçekleşen bağışlar ile birlikte arttırmayı hedefliyoruz”dedi. Uz. Dr. CAN; “Bağışlanan Her Organ Yeşeren Bir Fidan” sözleriyle konunun önemine değinirken Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki desteğini dile getirdi.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü olan Hemşire Özlem OTÇU, “Organ Bağışı Ve Önemi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Hastanemizde kalp nakli olmayı bekleyen hastamız Cengiz AKPINAR; duygu, düşünce, deneyim ve paylaşımlarını katılımcılara aktardı. Hastanemizde akciğer nakli olarak yeniden hayata başladığını ifade eden hastamız Ahmet Sinan GÜRSOY ve Muzaffer BALEKOĞLU’nun duygu yüklü konuşması salondaki katılımcılar tarafından gözyaşları ile dinlendi.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Manevi Destek Birimi Uzmanı Harun CAN; Organ Bağışının Dinimizdeki Yeri konusuna değinerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Organ Nakil Koordinatörlerinin deneyimleri, katılımcıların soruları ile katkı verdiği söyleşi akabinde Hastane bahçesinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.