Hastanemizde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Kapsamında Stant Açıldı

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında poliklinik girişinde organ bağış standı kuruldu.
Vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirme, bilinçlendirmenin ve farkındalığı arttırmanın hedeflendiği stantta vatandaşların organlarını bağışlamalarına yönelik başvurular kabul edilirken, organ bağışı konusunda da çeşitli bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.

2238 Nolu Organ Ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması Ve Nakli Hakkında Kanuna göre; 18 yaşını dolduran ve akli dengesi yerinde olan kişiler yaşamlarını yitirdikten sonra, kullanılmak üzere organ ve dokularını bağışlamak istediklerinde, bu konu ile yetkilendirilmiş kurumlara başvuruda bulunarak organ bağışında bulunabilirler.

Ülkemizde organlar, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulmuş olan Türkiye Transplantasyon, Diyaliz ve İzlem Sistemleri (TDİS) içerisinde dağıtılmaktadır.  Sistemin amacı; ülke genelinde organ ve doku nakli hizmetleri alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasına gerekli koordinasyonu sağlamak, sınırlı sayıda temin edilebilen organ ve dokuları, bilimsel kurallara, tıbbi etik anlayışına uygun olarak adaletli bir biçimde en uygun hastalara, en kısa süre içerisinde naklini sağlamaktır.

Organ bağışında bulunabilmek için; organ bağışı kartını iki tanık huzurunda doldurup imzalamak gereklidir. Organ bağışında bulunan kişilerin organ bağış kartını daima yanında taşıması organ bağışı işleminin karışıklık ve gecikme olmaksızın yerine getirilmesini sağlayacaktır.

Organ bağışında bulunmak isteyen kişiler ;

-İl Sağlık Müdürlüklerine

-Devlet Hastanelerine

-Özel Hastanelere

-Üniversite Hastaneleri

-Toplum Sağlığı Merkezlerine

-Aile Sağlığı Merkezlerine  başvuruda bulunmalıdır.

Koşuyolu Ailesi olarak; tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlamaya davet ediyoruz.

• IMG_2768.jpg
  • slider.JPG